Investeer in jezelf

By 23 april 2018grafisch ontwerp

Vele ondernemers nemen in het begin graag het hef in eigen handen. De een doet dit omdat het zelf allemaal zo leuk is,  de ander om kosten te besparen of juist omdat ze denken dat ze alles zelf moeten doen. Hier is helemaal niets mis mee, vooral als jezelf net begint. Maar uiteindelijk loop je toch tegen bepaalde dingen op, ik som er een paar op:

➖ je hebt wel een logo, maar heb je wel al eens gekeken of de vorm, kleuren en typografie wel echt bij elkaar passen?
➖ je visitekaartje waarmee je niet uit de voeten kunt en niet uitstraalt wat jij nou eigenlijk je klanten écht te bieden hebt.
➖ je website waar je vooral zelf veel tijd aan hebt gespendeerd, maar niet tot zijn recht komt omdat bepaalde functies je beperken.

Zo begon Peggy ook een jaar geleden aan haar eigen kapsalon Fixxz. Ze had al heel wat jaren ervaring en vond het leuk om in het begin alles fijn zelf te kunnen doen en beheren. Ze liet haar raam beletteren en uit dat ontwerp ontstond haar logo. Vanuit daar ging ze zelf aan de slag met haar visitekaartje, website en het gehele interieur van haar kapsalon. Vooral in haar website zijn heel wat uren gaan zitten. Wat vele ondernemers niet realiseren is dit: tel de uren die je in je website hebt geinvesteerd eens op en doe dit aantal uren keer je eigen uurtarief. Dan kom je best op een hoog bedrag uit toch? Zou je dit willen betalen voor je website?

De meeste ondernemers die ik spreek zijn +/- 80 (!) uur bezig geweest aan hun website. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd die het je kost om je eigen teksten te schrijven en te redigeren. Dit bedrag heb je natuurlijk niet betaald, want het zijn je eigen gemaakte uren. Maar deze waardevolle uren had je ook in je core-business kunnen stoppen. Dat was toch ook de reden dat je bent begonnen?

Daarom is het belangrijk om in jezelf (en dus je bedrijf) te investeren. Ga op zoek naar een grafisch ontwerper die samen met je kijkt naar het totaalplaatje. Net zoals Peggy nu gedaan heeft. Vanuit haar bestaande logo zijn we samen tijdens een strategiesessie gaan kijken hoe we dit logo als basiselement konden nemen en verder konden qua kleur, vorm en typografie. Afgelopen week kwam al het drukwerk binnen voor het afsprakenkaartje en het memoblok waar Peggy alle details van haar afspraak op schrijft. Inmiddels hebben we ook al de eerste opzet van de website klaar en ligt er nog een 'menukaart' in de maak. 

IMG_20180419_101506 IMG_20180419_101515