Project Ce

By 25 januari 2016Project Ce

Nu moet ik wel. Ik verplicht mijzelf om te starten met 'Project Cé'. 

'Wat is dit?' Zal je vast denken.

Een aantal jaar geleden heb ik mij ingeschreven bij de KVK, 'leuk voor erbij' was vooral mijn motto. Na een aantal jaren parttime in allerlei sectoren te hebben gewerkt waarbij de werkgever op nummer 1 kwam en mijn eigen bedrijf op nummer 2, werd het tijd voor wat anders. 

Eigenlijk heb ik al die jaren getwijfeld 'maar wat als ik straks een paar maanden geen opdrachten heb?' 'hoe kom ik aan klanten?' En nog meer vragen spookte door mijn hoofd. Ik ben van de (financiële) zekerheid. Ik weet graag waar ik aan toe ben en dat weet je eigenlijk alleen als je in loondienst werkt. Ik wist eigenlijk al die tijd al welke knoop ik moest doorhakken. Maar ik heb de hele tijd in een combinatie geleefd: werkgever op 1 en mijn bedrijf op 2. 'Ideaal te combineren'. Nou, toch niet.

Waar ik vooral tegenaan liep was het fenomeen klanten krijgen. Mijn parttimebaan bij een pakketbezorgbedrijf zorgde ervoor dat ik overdag met mijn bedrijf en met mijn zoontje bezig kon zijn en in de avonden fijn pakketten kon rondbrengen. Maar zorgden er ook weer voor dat ik eigenlijk 's avonds nooit iets zakelijks kon doen. En ook afspraken maken met (potentiële) klanten ging mij niet zo makkelijk af. Want ja, overdag heb ik mijn zoontje en 's avonds was ik weer aan het werk. Hoe nuchter ik dan ook ben, je mist het familieleven dan ook wel een beetje hoor. 

Dusja, ik ben ook erg slecht in loslaten. Maar ey, laat ik eens gek doen. Een inspriratie voor mij was  Daniëlle. Zij heeft mij in oktober (of november) al benaderd om haar huisstijl + website te gaan ontwerpen en te realiseren. Omdat zij vanaf januari ging starten als professional organizer. Ook sprak ik Mariëlle onverwachts een aantal weken geleden aan de telefoon. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik er niet in moet blijven hangen, maar er voor moet gaan. Waar een deur sluit, opent een ander weer. 

'Bij twijfel, gewoon doen!'.

Project Cé ben ik nu als blog gestart omdat ik nu één jaar lang helemaal voor Cétroen wil én kan gaan. Waarbij ik vooral benieuwd ben wat er allemaal op mijn pad gaat komen. Ik niet meer in loondienst werk en er helemaal voor kan gaan. Ik wil mijzelf en jullie iedere week een beetje op de hoogte houden over alles. Zo verplicht ik mijzelf ook een beetje om het ook bij te houden. 

Vanaf 1 februari gaat het jaar in. 

Wish me luck!